Scroll to top

KOFI MEWMENT ✕ LET’S COFFEE

Uneori mergem împreună, alteori fiecare singur. În final ajungem să ne (re)vedem fără să planificăm.
Let’s Coffee este pentru noi locul de întâlnire fără a discuta înainte, și la fel cum muzica ne-a adus împreună, așa și cafeaua creează un moment prețios pentru noi ca echipă. Este unul dintre localurile noastre preferate din Cluj și are un impact major asupra felului în care percepem și apreciem o cafea bună.

În micul spațiu de pe Daicoviciu 8, fix cum intri ai în față un perete, care n-a fost lăsat gol și a ajuns să găzduiască de-a lungul timpului o bicicletă de la Reborn Bicycles, apoi o lucrare a artistului Radu Comșa. Mergând aproape zilnic la Let’s Coffee, într-o zi am observat schimbarea pe perete și lucrarea lui Radu: un cerc și un patrat. Dacă nu te-ai prins de hint, uită-te în header.
A fost primul semn că dacă Vasi are în plan peste câteva luni să facă schimbări pe perete, să ne prezentăm intenția de a expune acolo o lucrare comună dezvoltată de întreaga echipa KOMITI.

Povestea a început prin vara anului trecut, a trecut o vreme până să apară ideea și până la urmă am decis să o lansăm la începutului acestui an.

Nu știm ce așteptări au avut Vasi, Oana și Zizu, dar apreciem că au avut încredere până la capăt 🙂 Nu de alta, dar ne-am dat seama ulterior că în mintea noastră aveam un preview asupra proiectului și stiam cam cum va ieși, dar nu știam cum să transmitem asta înainte.

Care a fost interpretarea noastră?
Încă de la începutul formării echipei am experimentat cu tot felul de idei, iar de camerele de unică folosință s-a creat o legătură foarte strânsă.
Anul trecut am adunat multe, nu au existat pe stoc în toată România câte am avut noi nevoie și am fost nevoiți să importăm. Așa am adunat foarte mult plastic la noi în birou, pe care l-am păstrat în speranța că vom face ceva și nu-l vom arunca pur și simplu. De aici a pornit totul, a fost un fel de batman signal care a apărut sub forma unui semn al nostru custom made, pe care plănuim să îl plimbăm cu noi pe unde mai facem proiecte / instalații.

După ce am stabilit că vom construi semnul din camere de unică folosință, lipite și vopsite cu negru mat, ne-am dat seama că ar arăta prea simplu pe peretele negru din cafenea, așa că ideea pozelor instant a venit natural din dorința de a lega mai bine comunitatea de acolo, să devină un conversation point. Am vrut să surprindem momentul prețios al zilei pentru fiecare de acolo, dar într-un mod unic, păstrând o singură fotografie printată pentru fiecare persoană / familie și afișată pentru restul participanților doar la locație, setând astfel un anumit mood pentru ceilalți participanți la ritualul cafelei.

A fost un proces colaborativ pe toate planurile. Unii cu idei și propuneri, alții cu asamblarea, lipitul, vopsitul și uitat bateriile în camere. Ne-am împărțit pe zile pentru a face cele 100 de poze la locație și într-un final ne-am adunat pentru montarea propriu-zisă. Pentru noi rămâne o amintire faină la început de an.

De ce am vrut să facem asta?
Mai tot timpul suntem în căutare de provocări noi și ne place să experimentăm. Ne place să ne implicăm în comunitatea în care activăm și să susținem locurile / proiectele care ne plac. Pe lângă asta, am considerat a fi o oportunitate bună să arătăm că putem face mai mult decât “poze”. Asta ne caracterizează mai mult, ca un grup care poate veni cu o soluție creativă privind lumina și imaginea. We don’t just push a button.

KOFI MEWMENT
2019 – 2020
stuck in time, clean, unaltered, special
[instant cameras, glue, black paint, instant film sheets]

Semnul KOMITI din camere de unică folosință a venit pe neașteptate din dorința de a marca într-un mod vizual că noi suntem în spatele proiectului, folosind carcasele de la camerele de unică folosință utilizate în proiecte trecute, într-un setup ce aduce aminte de un obiectiv pe o cameră, de noi ca un colectiv format din mai multe camere, mai multe perspective, DAR mai mult de atât: we tell the stories.

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *