Scroll to top

În mijlocul acțiunii – cu Vizi

Povestea mea cu fotografia a debutat cu mulți ani în urmă, iar primele amintiri au în centrul poze trase pe film, #oldschool. Aș minți dacă aș spune că îmi aduc aminte majoritatea cadrelor pe care le-am surprins, pentru că înainte să fac trecerea spre digital fotografiam efectiv tot ce mișca sau stătea în loc. Mai târziu, am realizat că priveam lumea mereu printr-o perspectivă fotografică, orice în jurul meu era un posibil subiect al unei capturi, iar fotografia a devenit, înainte să-mi dau seama, un stil de viață. De atunci și până azi, sunt doar câteva sute de mii de cadre distanță.

Curios fiind, nu m-am limitat niciodată la o singură ramură a fotografiei și mi-a plăcut mult să explorez posibilitățile pe care mi le oferă. Pe mine, cel mai probabil, mă știți de la vreun concert sau festival. Deja sunt ani buni de când am realizat că fotografia și muzica nu doar că merg foarte bine împreună, dar reprezintă și un mix care mă alimentează cu energie și îmi oferă libertatea pe care caut să o dobândesc capturând ce se întâmplă în jurul meu. Paradoxal, într-o lume în care cuvintele ”libertate” și ”captură” stau la poli opuși, fotografia ne oferă un colț în care cele două se completează de la sine.

Să fiu prezent la festivaluri și concerte a devenit ceva natural pentru mine, dar din când în când percepeam subtil o anumită lipsă. Și așa am ajuns să fotografiez diferite evenimente sportive și am realizat că piesa care completa perfect experiența fotografiatului pentru mine era tocmai adrenalina momentului, emoțiile date de cursa jucătorilor pentru primul loc, frământările pumnilor strânși pentru favoriți, nerăbdarea, entuziasmul.

Mă pot numi norocos, căci întâmplarea face ca majoritatea evenimentelor sportive la care am participat în postura de fotograf au fost organizare de Red Bull. Am ținut să menționez asta pentru că odată cu implicarea lor, a fost asigurat și un nivel înalt de profesionalism în tot ceea ce ține de aspectele organizatorice. Probabil acesta este și parte din motivul pentru care fotografiile mele te fac să vizualizezi momentul atât de clar, să resimți adrenalina pe care eu am trăit-o fiind acolo.

Fotografia de sport m-a învățat multe lucruri, dar mai ales faptul că nimeni și nimic nu așteaptă. Totul se întâmplă într-o fracțiune de secundă și este suficient să clipești o dată mai lung, și ratezi momentul cel mai important.

Be present, stay focused, capture everything around you! Or just call for the photo team, we got your back :).

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *