Scroll to top

Câteva lucruri esențiale pe care să i le spui fotografului înainte de eveniment

Într-o lume paralelă, meseria de fotograf ar presupune să te ridici din pat, să-ți iei aparatul de pe raft și să pornești spre eveniment. Aterizezi acolo, arunci o privire în jur, fotografiezi ce-ți face ție cu ochiul, mergi acasă, editezi și ne vedem la ediția viitoare. Poate că, inițial, sună bine pentru ambele părți, dar în ultimii ani am învățat pe propria piele că acesta este un scenariu care nu ne-ar avantaja nici pe noi, nici pe client. Treaba aceasta cu ”fotografiezi ce-ți face cu ochiul” este foarte subiectivă și poate include o paletă foarte largă de capturi. Din acest motiv, cel mai bine ar fi ca toți cei implicați să știe cu exactitate ce anume se așteaptă de la fotografiile care vor rămâne în urmă.

Altfel spus, astăzi ne imaginăm că în weekend sunteți gazda unui eveniment și vă prezentăm câteva lucruri care pot părea evidente din punctul vostru de vedere, dar de care fotograful habar nu are de ele până nu i le comunicați în mod explicit. Nu de alta, dar pe lângă detaliile basic legate de unde trebuie să fotografiem, începând cu ce oră și exact până când, trebuie să ne asigurăm și că atingem în totalitate așteptările clientului.

 

 

1. Cine sunt oamenii / brand-urile care v-au fost alături în procesul de organizare al evenimentului?

Să apelați la un fotograf și să vă limitați doar la a-i spune ”Am nevoie de poze la eveniment” e un alt fel de sinucidere curată, pentru că cel mai probabil aveți niște sponsori, parteneri, colaboratori care se vor bucura nespus să-și vadă aportul adus evenimentului transpus în fotografii, aveți o firmă de catering care, de asemenea, merită atenție, aveți un band care ține concerte doar în afară, dar pentru voi au făcut o excepție, și tot așa. Mai exact, aveți niște puncte de interes care trebuie neapărat să aibă aceeași însemnătate și în ochii fotografului.

 

 

2. Ce vă doriți să surprindem în pozele pe care le facem?

Aici ar trebui să luați serios în calcul întocmirea unei liste. Da, la fel cum faceți o listă de cumpărături și o listă de task-uri, așa ar trebui să faceți și o listă cu ceea ce vreți să vă livreze fotograful post-eveniment. Dacă vreți ”poze la sponsori”, nu o să știm care sunt aceia până nu ne dați numele lor. Doar pentru că apar logo-uri peste tot, noi nu vom face nicio presupunere. O listă explicită cu cine sunt sponsorii va fi de mare ajutor. Cu toate acestea, dacă tot ce putem fotografia este un roll-up, nu vă așteptați la cele mai cool poze. De asemenea, ați mai putea vrea poze cu artiștii, membrii echipei, oamenii care vin la evenimentul vostru. Sau poate nu vă interesează deloc oamenii și ar trebui să ne focusăm pe atmosfera generală, pe un cadru general. Voi sunteți singurii care știți ce vreți să rămână în urma acelor câteva ore pe care noi le petrecem în spatele aparatului în cadrul evenimentului.

 

 

3. Care sunt prioritățile privind fotografiile?

Indiferent de natura evenimentului pe care îl organizați, unele lucruri care se vor întâmpla acolo vor fi mai importante ca altele, sau pur și simplu vor necesita mai multă atenție. Din nou, acest lucru îl știți doar voi și niciodată nu trebuie să vă gândiți că pare logic, că fotograful ar fi trebuit să știe că trebuie să fie lângă scenă când intră artistul X, și nu la focul de artificii (dacă vă regăsiți într-un asemenea caz, sperăm că aveți mai mult de un fotograf angajat). Ideea e următoarea: dacă se întâmplă mai multe lucruri deodată, noi ar trebui să știm importanța lor. Poate ajung doar trei poze cu o anumită acțiune și vă doriți mai multe cu altceva. Indicat ar fi să ne atrageți atenția asupra lucrurilor vitale pentru voi.

 

 

4. Ce fel de materiale altfel / speciale îți dorești să îți livrăm?

Poze cu sponsori / parteneri, cu fiecare artist în parte, activități, scene, fotografii tip portret cu fețele oamenilor care participă la evenimentul tău reprezintă câteva din cererile cele mai des întâlnite. Cu toate acestea, mai există și un alt tip de conținut care este posibil să vă fi făcut cu ochiul și să vreți să vi-l livrăm. Vorbim aici despre poze din dronă, cinemagraphs, fotografii 360 sau altele pe care le-am detaliat în articolul de aici, care presupun un efort mai mare comparativ cu câteva cadre extra. Acestea ar fi bine să le aduceți în discuție înainte de a semna contractul pentru că presupune costuri extra.

 

 

5. Când și unde ai nevoie de fotografii?

În ultima vreme vedem tot mai des poze live de la evenimente. Nu puteți să-i spuneți fotografului în dimineața conferinței că v-ați gândit că ar fi frumos să postați în timp real pe Facebook, pentru că nu e garantat că în rucsac va fi și un laptop, dacă nu se cere. Pozele live presupun editare la fața locului, adică necesitatea unui laptop pentru că editând pe telefon, materialele au o calitate mai scăzută. De asemenea, luați în calcul faptul că editarea durează câteva minute, și dacă vreți ca niciun moment să nu scape lentilei fotografice, aveți nevoie de minim doi fotografi.

După cum vedeți, munca noastră nu este atât de simplă și mare parte din ceea ce facem se bazează, printre altele, pe o comunicare excelentă cu voi, clienții noștri. Suntem aici să vă ajutăm și să vă ghidăm în acest proces. Experiența multor evenimente fotografiate ne recomandă cu încredere și chiar dacă poate părea mult de muncă să ne oferiți informațiile enumerate mai sus, vă asigurăm că e mai simplu decât credeți. În rest, să ne auzim cu bine și cât mai multe detalii despre ce vreți de la fotografiile noastre la următorul vostru eveniment 📷

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *